Scroll
JOIN 9.000+ FANS

Krijg aanbiedingen, events en Brekr customs en insides rechtstreeks in jouw mailbox

HET OPLADEN START NIET

Wanneer het opladen automatisch meteen stopt, kan dit aan twee mogelijke oorzaken liggen. De accu is niet juist aangesloten, of de accu is momenteel te warm om op te laden. Na een lange rit moet de accu soms namelijk eerst even afkoelen voordat hij weer kan worden opgeladen. Volg onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

STAP 1

Stel eerst vast of de accu correct is aangesloten met de lader. Check of het HV-lampje op de accu brandt en of is de bajonetsluiting correct op de accu geschroefd is (na het vastdraaien moet je een klik kunnen horen). Raadpleeg eventueel de oplaadinstructies voor de juiste stappen.

STAP 2

Als het probleem zich nog steeds voordoet, is de kans groot dat de accu te warm is. De lader stopt in zo’n geval direct met opladen en geeft dit aan met een rood lampje (ongeacht het type lader). Als je dit ziet, ga dan verder met stap 3. Opmerking: Zie je geen rood lampje? Dan kan je met een ander probleem te maken hebben. Neem dan contact op met Brekr.

STAP 3

Koppel de bajonetsluiting van de lader los van de accu.

STAP 4

Schakel de accu uit door de power knop 3 seconden ingedrukt te houden en daarna los te laten. Alle leds op de accu gaan vervolgens uit.

 

STAP 5

Plaats de accu in een redelijk koele ruimte en wacht vervolgens 30 tot 60 minuten tot de accu voldoende is afgekoeld. Opmerking: Zet de accu niet in een koeling of koelcel. Probeer tevens ook niet de accu met water of ijs te koelen.

STAP 6

Volg hierna weer de gebruikelijke stappen om de accu op te laden.

CHECK!

Je bent weer klaar om te rijden.