Scroll

FAQ

Waarmee kunnen we jou helpen?

Algemeen

Wat voor type voertuig is de Brekr Model B?

De Brekr Model B wordt geleverd als snorfiets met een maximum snelheid van 25 km per uur of als bromfiets met een maximum snelheid van 45 km per uur (helmplicht). De officiële aanduiding is ‘voertuigcategorie L1e’.

Is er maar één model?

Ja, Brekr komt nu met één model op de markt, de Model B.

Waar is Brekr gevestigd?

Brekr is gevestigd in de voormalige gevangenis ‘De Kruisberg’ in Doetinchem. Je kunt Brekr alleen bezoeken tijdens speciale events. Kijk daarvoor op de evenementenkalender van Brekr.

Door wie wordt de Brekr Model B geproduceerd?

De Brekr is ontworpen in Nederland door een ervaren team en wordt in Nederland geassembleerd. Onderdelen komen zowel van ver (Azië) als dichtbij (Europa) en zijn veelal speciaal geproduceerd in opdracht van Brekr .

Welk besturingssysteem heb ik nodig voor de Brekr-app?

De app werkt op het besturingssysteem van Apple (iOS) en alle telefoons met het Android-besturingssysteem.

Wat is de prijs van Brekr Model B?

De Brekr Model B kost standaard € 4.199 inclusief BTW. In de configurator kun je jouw eigen Brekr samenstellen en zie je gelijk de eventuele meerprijs voor de extra opties.

Moet ik een helm dragen?

Het is verplicht om bij een bromfiets (max. 45 km/u) een helm te dragen. Bij een snorfiets (max. 25 km/u) is het dragen van een helm niet verplicht in Nederland maar wordt wel aangeraden. De regels verschillen per land, zo moet je in België altijd een helm dragen op een brommer in klasse A en B. Let op: In Amsterdam is het verplicht een helm te dragen binnen de ring A10 met een snorfiets. Snorfietsen moeten binnen de ring A10 de rijbaan op. Buiten de ring A10 is niets veranderd en rijden snorfietsen op het fietspad.

Kijken en proefrijden

Waar kan ik een Brekr bekijken?

Raadpleeg de evenementenkalender om te zien waar je een Brekr kunt bekijken of proefrijden.

Kopen

Wanneer kan ik mijn Brekr verwachten?

De vraag is erg groot en alle brommers die we in 2020 bouwen zijn verkocht. Vanaf 2021 verwachten we kortere levertijden van 2 tot 4 weken nadat je een bestelling hebt geplaatst. Stuur ons een mail als je de exacte levertijd wilt weten.

Kan ik mijn Brekr zelf samenstellen?

Ja, met de configurator kun je een aantal opties kiezen zoals kleuren en accessoires. Brekr zal een programma ontwikkelen voor klanten die hun eigen stijl willen toevoegen aan de Brekr Model B.

Kan ik de Brekr terugsturen als die niet bevalt?

Ja, je krijgt een dertig dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als de Brekr Model B niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je deze terugsturen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Houd er rekening mee dat je de kosten van retourzending zelf moet betalen (circa 150 euro).

Kan ik een Brekr ook bij een dealer bestellen?

Nee, de Brekr Model B wordt uitsluitend online verkocht.

Service en garantie

Heb ik garantie op mijn accu?

Ja, je hebt twee jaar garantie op je accu.

Hoe laat ik onderhoud aan mijn Brekr uitvoeren?

Een Brekr met elektrische aandrijving vraagt minder onderhoud in vergelijking met een scooter met verbrandingsmotor. Een Brekr bevat immers minder bewegende delen en er worden geen oliën of filters gebruikt. Banden en remmen zullen normale slijtage vertonen. Je kunt je Brekr laten onderhouden door de servicepartners van Brekr die op jouw gewenste locatie je Brekr onderhouden of repareren. Prijzen en voorwaarden worden in de loop van 2020 bekend gemaakt.

Techniek

Wat is de actieradius van de Brekr?

In de Brekr kun je twee accu’s plaatsen. Eén accu is goed voor een bereik van 50 km onder normale omstandigheden en 80 km onder gunstige omstandigheden. Een accu heeft een capaciteit van ruim 2 kWh.

Wat beïnvloedt de actieradius?

De actieradius wordt beïnvloed door weersomstandigheden, buitentemperatuur, rijstijl, snelheid, gewicht van de berijder, landschap, bandenspanning en de kwaliteit van de accu.

Hoe verzorg ik mijn accu?

De accu is van hoge kwaliteit en het duurste onderdeel van je Brekr Model B. Accu’s in het algemeen houden niet van vorst en is het raadzaam, als je niet rijdt, om je accu binnenshuis te bewaren tijdens vorstperiodes. Als je de accu lange tijd niet gebruikt, laadt deze in elk geval eens in de twee maanden op.

Hoeveel weegt de accu?

Het gewicht van de accu is 10,8 kg. De accu is smal zodat je deze gemakkelijk kunt dragen.

Waarvan is het frame van de Brekr gemaakt?

Het frame is gemaakt van aluminium. Hierdoor kan het niet roesten en wordt de Brekr lichter.

Verzekering en diefstal

Moet ik mijn Brekr verzekeren?

Ja, het is verplicht bij wet om je snor- of bromfiets te verzekeren.

Heeft de Brekr een anti-diefstalbeveiliging?

Ja, de Brekr Model B heeft een stuurslot en een elektronisch detectiesysteem. Bij verdachte omstandigheden krijg je een waarschuwing op je telefoon via de Brekr-app. De Brekr is voorzien van een tracker en kan gevolgd worden bij diefstal. Wij raden een extra slot aan, zoals een kettingslot bijvoorbeeld, als je de Brekr parkeert in de openbare ruimte.

Zakelijk

Kan ik een subsidie/premie krijgen voor de Brekr Model B?

In Nederland kunnen ondernemingen subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen ontvangen, dit zijn de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Na aankoop kun je binnen 3 maanden de MIA en/of VAMIL aanvragen. Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Met de VAMIL kun je 75% van de investeringskosten afschrijven.

In Vlaanderen is de premie voor zero-emissie-voertuigen vanaf 2020 afgeschaft. Wie het voertuig uiterlijk op 31-12-2019 heeft bestelt met een bestelbon als bewijs, kan nog tot en met 31 oktober 2020 de premie aanvragen.

Let op: bovenstaande fiscale voordelen worden mogelijk gemaakt door de Overheid (NL & BE). U kunt geen rechten ontlenen aan bovenstaande uiteenzettingen. Brekr bepaalt niet de subsidieregelingen en de beschikbaarheid daarvan. Vraag advies bij uw boekhouder of accountant.

Meer informatie over de MIA en VAMIL bij RVO.