Scroll

FAQ

Waarmee kunnen we jou helpen?

Algemeen

Hoe kan ik reserveren?

Via reserveer jouw Brekr

Wat voor type voertuig is de Brekr Model B?

De Brekr model B wordt geleverd als snorfiets met een maximum snelheid van 25 km per uur of als bromfiets met een maximum snelheid van 45 km per uur (helmplicht). De officiële aanduiding is ‘voertuigcategorie L1e’.

Is er maar één model?

Ja, Brekr komt nu met één model op de markt, de model B.

Waar is BREKR gevestigd?

Brekr is gevestigd in de voormalige gevangenis ‘De Kruisberg’ in Doetinchem. Je kunt Brekr alleen bezoeken tijdens speciale events. Kijk daarvoor op de evenementenkalender van Brekr.

Door wie wordt de Brekr model B geproduceerd?

De Brekr is ontworpen in Nederland door een zeer ervaren team en wordt eveneens in Nederland geassembleerd. Onderdelen komen zowel van ver als dichtbij. Het aluminium frame bijvoorbeeld, wordt in Taiwan geproduceerd en de accu wordt in Nederland geproduceerd.

Welk besturingssysteem heb ik nodig voor de Brekr-app?

De app werkt op het besturingssysteem van Apple (iOS) en alle telefoons met het Android-besturingssysteem.

Kijken en proefrijden

Waar kan ik een Brekr bekijken?

Raadpleeg de evenementenkalender om te zien waar je een Brekr kunt bekijken of proefrijden.

Kopen

Hoe werkt het pre-order proces met de voucher?

Voor 9 euro koop je een voucher met een unieke code en gekoppeld aan je e-mailadres. Vanaf december 2019 kun je met die voucher je Brekr configureren en ontvang je de voordelen zoals vermeld op je gekochte voucher.

Tot wanneer kan ik de voucher gebruiken?

Op de voucher staat tot wanneer deze recht geeft op de genoemde voordelen. Na de genoemde einddatum vervallen de voordelen.

Kan ik meerdere Brekr's bestellen met één voucher?

Nee, elke voucher geeft het recht om één Brekr model B te bestellen met de genoemde voordelen. Als je wilt, kun je wel meerdere vouchers bestellen.

Wanneer kan ik mijn Brekr verwachten?

De eerste Brekr’s worden in de lente van 2020 geleverd. Hoe eerder je de Brekr hebt besteld, hoe eerder je de Brekr mag ontvangen.

Kan ik mijn Brekr zelf samenstellen?

Ja, met de configurator kun je vanaf december 2019 een aantal opties kiezen zoals kleuren en accessoires. Brekr zal een programma ontwikkelen voor klanten die hun eigen stijl willen toevoegen aan de Brekr model B.

Kan ik de Brekr terugsturen als die niet bevalt?

Ja, je krijgt een dertig dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als de Brekr model B niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je deze terugsturen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Houd er rekening mee dat je de kosten van retourzending zelf moet betalen (circa 150 euro).

Kan ik een Brekr ook bij een dealer bestellen?

Nee, de Brekr model B wordt uitsluitend online verkocht.

Kan ik mijn voucher nog annuleren?

Nee, de eenmalige 9 euro voor de voucher kan niet worden teruggegeven.

Service en garantie

Heb ik garantie op mijn accu?

Ja, je hebt twee jaar garantie op je accu.

Hoe laat ik onderhoud aan mijn Brekr uitvoeren?

Een Brekr met elektrische aandrijving vraagt minder onderhoud in vergelijking met een scooter met verbrandingsmotor. Een Brekr bevat immers minder bewegende delen en er worden geen oliën of filters gebruikt. Banden en remmen zullen normale slijtage vertonen. Je kunt je Brekr laten onderhouden door de servicepartners van Brekr die op jouw gewenste locatie je Brekr onderhouden of repareren. Prijzen en voorwaarden worden tegen het einde van 2019 bekend gemaakt.

Techniek

Wat is de actieradius van de Brekr?

In de Brekr kun je twee accu’s plaatsen. Eén accu is goed voor een bereik van 50 km onder normale omstandigheden en 80 km onder gunstige omstandigheden. Een accu heeft een capaciteit van 1,9 kWh.

Wat beïnvloedt de actieradius?

De actieradius wordt beïnvloed door weersomstandigheden, buitentemperatuur, rijstijl, snelheid, gewicht van de berijder, landschap, bandenspanning en de kwaliteit van de accu.

Hoe verzorg ik mijn accu?

De accu is van hoge kwaliteit en het duurste onderdeel van je Brekr model B. Accu’s in het algemeen houden niet van vorst en is het raadzaam, als je niet rijdt, om je accu binnenshuis te bewaren tijdens vorstperiodes. Als je de accu lange tijd niet gebruikt, laadt deze in elk geval eens in de twee maanden op.

Hoeveel weegt de accu?

Het gewicht van de accu is circa 10 kg. De accu is smal zodat je deze gemakkelijk kunt dragen.

Waarvan is het frame van de Brekr gemaakt?

Het frame is gemaakt van aluminium. Hierdoor kan het niet roesten en wordt de Brekr lichter.

Verzekering en diefstal

Moet ik mijn Brekr verzekeren?

Ja, het is verplicht bij wet om je snor- of bromfiets te verzekeren.

Heeft de Brekr een anti-diefstalbeveiliging?

Ja, de Brekr model B heeft een stuurslot en een elektronisch detectiesysteem. Bij verdachte omstandigheden krijg je een waarschuwing op je telefoon via de Brekr-app. De Brekr is voorzien van een tracker en kan gevolgd worden bij diefstal. Wij raden een extra slot aan, zoals een kettingslot bijvoorbeeld, als je de Brekr parkeert in de openbare ruimte.