Scroll
JOIN 9.000+ FANS

Krijg aanbiedingen, events en Brekr customs en insides rechtstreeks in jouw mailbox

Vergeet het saaie ritje door de stad. Ontdek een nieuwe en leukere manier om het stadsverkeer de baas te zijn met de Brekr F250.

Leer de F250 kennen

Het ontwerp van de F250 is geïnspireerd op het bekroonde design van de B4000, het eerste product van Brekr. Dezelfde kwaliteit, lol en rijeigenschappen als de brommer maar dan als fat bike.

 

Het is de tweede stap in Brekrs’ missie om bloedmooie elektrische tweewielers te bouwen om zo de transitie naar groene mobiliteit te versnellen.

Get ready for fun

We breiden de Brekr-ervaring uit naar een nieuw soort tweewieler – één met pedalen. Jouw trapkracht wordt versterkt door de elektrische power van de fiets. Een actieve rijervaring zonder extra zweet. Voel de wind door je haren terwijl je met gemak versnelt. Get ready for fun!

Dit is de Brekr F250

Gewoon een fat bike?

Niet bepaald.

Een primeur - dikke 22 inch wielen

Voor een stijlvolle en moderne look

Fatbikes zijn trendy, maar de standaard 20-inch wielen zijn te klein voor de gemiddelde Europeaan. De F250 is de eerste fat bike met 22 inch wielen, speciaal door Brekr ontwikkeld. 

De wielen die 2 inch (5 cm) groter zijn laten niet alleen de fiets en jou er beter uitzien. Ook de rijeigenschappen, veiligheid en comfort maken een sprong voorwaarts.

Let's ride

Ben jij klaar voor de fatbike van de toekomst?

Riemaandrijving voor een stille en probleemloze rit

In plaats van een ketting die vettig is, vuil wordt, lawaai maakt of gaat roesten, vind je op de Brekr F250 een riem om het achterwiel aan te drijven. Misschien wel belangrijker, je hebt minder onderhoud en kosten in vergelijking met een onderhoudsgevoelige derailleur.

Hub motor

Met ingebouwde, automatisch schakelende versnellingen

voor een

Soepele

rijervaring

De motor van de F250 is ingebouwd in achterwiel. Je kunt kiezen uit drie rijstanden waardoor je altijd de wind in de rug hebt. De krachtsensor zorgt voor een natuurlijke ondersteuning en de ingebouwde versnelling schakelt automatisch. 

Ride your city,

Your style

We weten vrij zeker dat er geen tweede persoon bestaat zoals jij.
 
Waarom moet je fiets dan lijken op alle andere fietsen? De F250 is volledig te personaliseren. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. De frame kappen zijn ook los te bestellen. Maak je Brekr uniek door het om te toveren in een kunstwerk.
Previous slide
Next slide

We doen er alles aan om jouw fiets een premium afwerking te geven. Geen wirwar aan kabeltjes en schroefjes die in het oog springen. Alle aandacht gaat naar het design en de gepersonaliseerde kleur die je voor je fiets hebt gekozen.

Nieuwe fiets -

Dezelfde Brekr stijl

Met ons eerste product, de Brekr B4000, hebben we laten zien hoe elektrisch vervoer op twee wielen er volgens ons uit hoort te zien. Een ontwerp dat inspiratie haalt uit het verleden, om het naar de toekomst te brengen met een strakke, moderne vormgeving en eigentijdse technologie.
 
De nieuwe F250 doet daar niets voor onder.

Hetzelfde Brekr gevoel, maar met pedalen

Geen vering?

Geen probleem

Sommige fat bikes hebben vering voor en achter. Dat kan handig zijn als je van rotsen af rijdt of een andere avontuurlijke route hebt gekozen. Maar we schatten in dat je vooral fietst op normale wegen en de hobbels en bobbels van die wegen vang je eenvoudig op met de dikke banden en het comfortabele zadel.

 

Omdat vering de fiets duurder maakt hebben we ervoor gekozen dit niet standaard te maken voor de F250. Die besparingen zijn gebruikt voor zaken waar je zeker wat aan hebt zoals een riemaandrijving, een grotere wielmaat, ingebouwde versnellingen en keuze uit oneindig veel kleuren.

 

Vering als optie vinden we wel interessant en voegen we later mogelijk toe als een optie die je extra kunt bestellen.

Verstelbaar zadel

voor jouw comfort

Yes, eindelijk, een fatbike met een in-hoogte-verstelbaar zadel!
 
Op vrijwel alle type fietsen kun je het zadel op verschillende hoogtes instellen. Gek genoeg kon dat nog niet bij fatbikes, los van enkele ‘verhogers’. Het zadel van de F250 kun je instellen op drie verschillende hoogtes.

Jouw Brekr, jouw stijl

Connectiviteit

Altijd verbonden

De app geeft je informatie, je kunt instellingen aanpassen en heeft een track en trace functie bij diefstal. Als je fiets in beweging komt zonder jou, krijg je een melding en met een extra verzekering sporen professionele bike hunters je fiets op.

 

Maar wat als je echt niet alleen wilt rijden?

Dan komt het lange zadel om de hoek kijken

Het zadel van de Brekr F250 is lang genoeg om twee personen comfortabel te vervoeren, zonder dat het te gezellig wordt (of je kunt het gezellig maken, als je dat wilt, maar dat laten we aan jou over😉). Perfect als je samen de stad wilt verkennen.

Kies je batterij,

Kies je range

Met de standaard batterij (540Wh) kom je ver en als je nog meer power wilt dan is er een plus batterij beschikbaar (720Wh).

Coming soon:

Accessories

Je wilt je fiets veilig stallen en eventueel bagage meenemen. Daarom ontwikkelen we momenteel accessoires op maat, zoals een slot en een bagage-oplossing voor jouw F250. Volg ons om op de hoogte te blijven van nieuwe accessoires. 

Ben je er klaar voor?

Let's beat traffic, your style

Ben jij klaar om de toekomst in te rijden? Configureer jouw Brekr in jouw stijl:

FAQ

Prestatie

De topsnelheid van de F250 is 25 kilometer per uur, wat in overeenstemming is met de EU-regelgeving.

De Brekr F250 wordt geleverd met 3 rijstanden om de ondersteuning te bieden die je nodig hebt.

Ja, de HUB motor helpt je om de heuvels op te rijden.

De F250 heeft twee ingebouwde versnellingen in de HUB motor en schakelt automatisch naar de tweede versnelling.

Batterij

Ja, je kunt het batterijniveau op twee verschillende manieren controleren. Op het display van de fiets en in de app die verbonden is met je fiets.

Ja. Als de accu leeg is, word je niet meer ondersteund door de motor, maar fietsen kan altijd.

De actieradius is afhankelijk van meerdere factoren zoals je rijstijl, bandenspanning, gewicht, terrein en weersomstandigheden. De exacte specificaties van de accu zijn op dit moment nog niet bekend. We verwachten dat de standaard batterij rond 540Wh zal hebben, wat een actieradius geeft van 35 tot 60 kilometer. De plus batterij zal ongeveer 720Wh hebben en een verwachte actieradius tussen 45 en 75 kilometer bij normaal gebruik. In ideale omstandigheden en wanneer je de eco-modus gebruikt kun je waarschijnlijk 100 tot 130 kilometer halen.

Ja, de batterij kan worden verwijderd door hem te ontgrendelen met de sleutel. De batterij uitnemen kan enkel door het slot te openen met een unieke sleutel.

Als de batterij leeg is, kost het 5 tot 6 uur om de batterij volledig op te laden. Je kan de batterij opladen in een standaard stopcontact.

Ja, je kunt kiezen uit twee verschillende accu’s voor de F250. De exacte specificaties van de accu’s zijn op dit moment nog niet definitief, maar naar verwachting hebben ze een capaciteit van 540 Wh (standaard) en 720Wh (plus). De extra kosten voor de plus batterij zijn 199 euro.

Over het algemeen is de batterij bestand tegen ongeveer 1000 laadcycli. Hij gaat, afhankelijk van het gebruik, 2 tot 5 jaar mee.

ANDERE SPECIFICATIES

We gebruiken een geheel nieuwe Bafang HUB motor met twee ingebouwde versnellingen die automatisch schakelt.

De fiets zal ongeveer 29 kg wegen.

Ja, dit is een van de unieke kenmerken van de F250. De fiets heeft drie ingebouwde zadelhoogtes, variërend van 80 tot 89 cm.

Ja, een fiets verkopen zonder spatborden, verlichting of een fietsstandaard klinkt voor ons nogal vreemd. Je vindt deze noodzakelijke functies dan ook standaard op de F250.

De F250 heeft 22 inch wielen, 4 inch breed. Dat is 2 inch meer dan normale fat bikes hebben. Dit is een nieuwe wielmaat ontwikkeld door Brekr om de fiets de juiste looks, meer comfort en betere rijeigenschappen te geven.

Op dit moment kunnen we daar nog geen duidelijk antwoord op geven, maar het is zeker onze ambitie om meerdere opties te ontwikkelen. Volg ons voor updates voor accessoires van de F250.

Nee, de fietslampen worden gevoed door de batterij en werken dus niet als de batterij leeg is.

Het maximale toegestane gewicht is 160 kilo. De ingebouwde zadelhoogteverstelling en het lange zadel zorgen ervoor dat mensen van verschillende lengtes (van 160 tot 205 centimeter) op de fiets kunnen rijden.

LEVERING

De verzendkosten verschillen per land en worden getoond wanneer je de fiets bestelt. Check voor bestellen of de fiets in jouw land geleverd wordt.

De Launch Edition is alleen beschikbaar voor Nederland. De First Edition editie kan besteld worden via onze website en geleverd worden in Nederland, België en Duitsland. Andere Europese landen kunnen hun F250 bestellen via een lokale dealer. Volg ons voor updates.

De eerste leveringen van de al uitverkochte Launch Editions vinden plaats in november 2023. Heb jij al een F250 besteld? Bekijk dan hier de meest actuele leverdatum van jouw fat bike.

Ja, je kunt je gloednieuwe Brekr F250 ophalen bij de werkplaatsen van Brekr, gevestigd in de voormalige gevangenis van Doetinchem. We helpen je graag in onze werkplaats waar het allemaal begon.

In dit stadium is het onzeker of de fiets volledig gemonteerd wordt geleverd of dat er nog wat laatste handelingen verricht moeten worden na levering. Alle klanten worden op de hoogte gehouden als we de laatste hand leggen aan de F250.

ANDERE EN GARANTIE

We geven twee jaar volledige garantie op de fiets. Normale slijtage of schade zijn uitgesloten. Voor de accu gelden waarschijnlijk extra voorwaarden. We zullen onze klanten zo snel mogelijk op de hoogte brengen zodra de keuze voor de accu’s definitief is. Garantie zal in overeenstemming zijn met de gebruikelijke garantievoorwaarden voor fietsen.

Voor vragen kun je contact opnemen met ons serviceteam. Je kan ons bereiken via telefoon +31 (0)314 787160 of e-mail naar contact@brekr.com.

Brekr is gevestigd in Doetinchem. Het hoofdkantoor is gevestigd in de werkplaatsen van de voormalige gevangenis van Doetinchem ‘de Kruisberg’.

We werken aan een speciale Brekr verzekering voor de F250. Updates over de exacte voorwaarden volgen in de loop van 2023.

De regels voor het dragen van een helm verschillen per land. In Nederland, België, Frankrijk (>12 jaar) en Duitsland is het dragen van een helm op een fiets niet verplicht.

Je fiets heeft regelmatig onderhoud nodig. Plan het onderhoud minstens één keer per jaar. Om het onderhoud tot een minimum te beperken heeft Brekr gekozen voor een riemaandrijving en een HUB-motor met ingebouwde versnellingen.

KOPEN

Op dit moment hebben we slechts enkele prototypes beschikbaar. Naarmate we dichter bij de leveringsdatum van de eerste fietsen komen, zal er gelegenheid zijn om een proefrit te maken met de F250.

Wil je de Brekr F250 in het echt zien? Dat kan op een van de (sneak peek) events in de komende maanden. Ga hiervoor naar de event-pagina. Klik hier om naar de event-pagina te gaan. 

De Launch Edition en de First Edition van de F250 krijgen beide exclusieve kleuren. Je kan een andere kleur bestellen als er nieuwe kleuren beschikbaar komen. Wij zullen je tijdig informeren wanneer je jouw fiets kunt aanpassen.

Als je niet in één van deze landen woont dan is het dit moment niet mogelijk om rechtstreeks een bestelling bij Brekr plaatsen. Het dealernetwerk van Brekr breidt zich echter snel uit. Volg ons of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe landen.

Allereerst zijn spatborden, verlichting en een fietsstandaard standaard inbegrepen bij de F250. Niet inbegrepen zijn connectiviteit, sommige premium kleuren, accessoires en levering.

Ja, je kunt ervoor kiezen om in termijnen te betalen. Meer informatie staat bij het afrekenen.

Je kunt te allen tijde en zonder reden jouw pre-order annuleren wanneer de fiets nog niet geleverd is. Wij betalen je het volledige bedrag terug binnen 30 dagen na de annulering.

Ja, we bieden een retourtermijn van 30 dagen aan. Je krijgt het geld terug, maar de verzendkosten en retourkosten worden van de terugbetaling afgetrokken. De fiets moet in een nieuwe staat verkeren. Kosten als gevolg van (kleine) beschadigingen kunnen in mindering worden gebracht.