Scroll
JOIN 9.000+ FANS

Krijg aanbiedingen, events en Brekr customs en insides rechtstreeks in jouw mailbox

POWERTIPS

 

 

 

Benieuwd naar de tips & tricks of loop je tegen een specifiek probleem aan? Bekijk hier alle support info bij het gebruik van de accu.

 

POWERTIPS

 

 

 

Benieuwd naar de tips & tricks of loop je tegen een specifiek probleem aan? Bekijk hier alle support info bij het gebruik van de accu.

 

Video afspelen

MAAK KENNIS MET DE BATTERIJ​

Nieuw bij het gebruik van de batterij? Leun achterover en laat Simon je op de hoogte brengen van de belangrijkste punten.

ACCU INSTRUCTIES

Bekijk gedetailleerde instructies bij onderstaande situaties. Houdt de stappen bij de hand om foutloos en zo soepel mogelijk om te kunnen gaan met de accu.

 

HET OPLADEN VAN DE ACCU

Bekijk de juiste volgorde van de stappen om foutloos je accu op te kunnen laden.

HET LOSKOPPELEN VAN DE ACCU TIJDENS HET LADEN

Leer hoe je zelf correct het opladen kunt onderbreken voordat je accu op 100% zit.

DE ACTIERADIUS OP HET DISPLAY KLOPT NIET

Zie hoe je dit probleem gemakkelijk zelf kunt oplossen door de accu te resetten.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE ACCU

In de Brekr kun je twee accu’s plaatsen. Eén accu is goed voor een bereik van 50 km onder normale omstandigheden en 80 km onder gunstige omstandigheden. Één accu heeft een capaciteit van 2 kWh. 

Het opladen van de accu van de Brekr duurt maximaal 5 uur (er van uitgaande dat de accu helemaal leeg is en je hem oplaadt totdat deze helemaal vol is). Het opladen tussen van 20% naar 80% duurt ongeveer tweeënhalf uur. De accu hoeft niet helemaal leeg te zijn om hem op te kunnen/ mogen laden. Hij kan tussendoor zonder enige problemen worden opgeladen. We adviseren zelfs om de accu niet helemaal leeg te rijden, anders kom je misschien vroegtijdig stil te staan 😉. De Brekr kent gelukkig wel een ‘thuiskom- modus’, waarmee hij in energiebesparing schiet op het moment dat je de laatste kilometers bereikt met de accu. 

Voorlopig zal er geen snellader komen omdat wij merken dat hier niet genoeg behoefte aan is voor de brommer. De huidige oplader met een laadtijd van maximaal vijf uur voorziet voldoende in de laadbehoefte van de huidige Brekr-rijder. Mocht later blijken dat hier wel behoefte naar is, is dit een optie voor in de toekomst.  

Een Brekr kan opgeladen worden bij elk stopcontact (230V). Bij elke accu wordt een oplader geleverd (klein kastje met overgang van Brekr stekker naar standaard stekker voor in het stopcontact). De accu kan worden opgeladen zowel in als uit de Brekr.  

De B4000 heeft als snorfiets (25 km/u) een grotere actieradius dan als bromfiets (45 km/u). Scheelt snel 20 km of meer.  Verder wordt de actieradius beïnvloed door onder andere de buitentemperatuur, rijstijl, snelheid, gewicht van de berijder, heuvels, start-stop gedrag, landschap en bandenspanning. De Brekr heeft vier rij-standen, eco, normaal, sport en sport + regeneratie. Deze zijn uiteraard ook van invloed op de afstand. 

Wij geven twee jaar volledige garantie op fabricagefouten en zeven jaar garantie op het frame. Wat betreft de accu  garanderen wij dat de accu 2 jaar meegaat met een maximum van 500 laadcycli. Binnen deze periode moet de accu een capaciteit houden van minimaal 80%. Voor de duidelijkheid: als je de accu oplaadt van 30% tot 80% is dit een halve laadcyclus. Zit de accu met minder dan 500 laadcycli op 80% van het vermogen, dan krijg je gratis een nieuwe accu. Normaliter gaat een accu wel 1000 laadcycli mee voordat deze op 80% vermogen zit. 

1. Laat de accu niet voor langere tijd in de vrieskou staan
Als je de Brekr in de winter niet gebruikt, haal de accu eruit, laad deze op tussen de 50 tot 80 procent en berg de accu in huis op. Dit voorkomt diepteontlading en onherstelbare schade aan je batterij.
 
2. In de kou rijden is geen probleem
Rijden in de kou is geen probleem, ook niet als het vriest. Echter, het opladen van de batterij doe je het beste op kamertemperatuur. De accu heeft temperatuursensoren aan boord en blokkeert het laden van de batterij als de temperatuur van de accu op of onder het vriespunt ligt. Mocht dit zijn gebeurd, neem de accu mee naar binnen en zodra de accu opwarmt is laden weer mogelijk.
 
3. Bij kou heb je tijdelijk minder actieradius
De accu’s kunnen moeilijker energie verplaatsen als het koud is waardoor je actieradius kleiner is. Bij een temperatuur van de accu rond de 10 graden is dat al snel 10 procent minder. Wanneer het warmer geven de accu’s weer meer energie af. De accu ‘leert’ als je veel in koud weer rijdt en past dan de standaard actieradius aan. Als het warmer wordt leert de accu weer geleidelijk dat hij meer range krijgt.
 
4. Neem je accu mee naar binnen voor maximale actieradius
Het is niet de buitentemperatuur die je actieradius bepaalt maar de werkelijk temperatuur van de accu. Als je deze binnen bewaart zal de accu zijn normale ‘zomerse’ bereik hebben. De accu meet dan immers kamertemperatuur als je de accu in de Brekr plaatst en gaat rijden. Tijdens het rijden koelt de accu niet veel af, je blijft dan profiteren van de maximale actieradius.
 
5. Controleer regelmatig je bandenspanning
Mocht je minder actieradius halen dan normaal, controleer dan de bandenspanning. Een iets zachtere band is niet direct zichtbaar maar verkleint de actieradius aanzienlijk. De juiste spanning lees je af in de afbeelding bij dit bericht (dezelfde tabel is ook te vinden onder het zadel van jouw Brekr).
 
6. Niet doen: lege accu in de kou
Als je de accu (nagenoeg) leeg rijdt als het koud is, laad de accu dan direct op na het rijden. Laat de accu niet leeg in de kou staan.
 
7. Tip voor optimale zorg als je de Brekr maanden niet gebruikt
Gebruik je je Brekr enkele maanden niet? Zet de Brekr elke maand even een kwartiertje aan. Zo loopt er kort lading door de batterij wat goed is voor de accu. Rijden is niet nodig.
 
8. Over de batterij van de GPS
Het GPS systeem heeft een eigen batterij die gevoed wordt door de accu van de Brekr. Zonder deze voeding blijft het systeem enkele weken werken. Wanneer je de brommer lang niet gebruikt raakt deze batterij leeg. Als je opnieuw gaat rijden laadt deze batterij zich weer op.